fredag 20 september 2013

Att leka Dumbledore i kyrkan

8 September 2013 

Söndag! Och du vet vad det innebär - just det, gudstjänst! Det var en annan högmässa idag, och jag, som ny medlem i kören, hade min första eh, högmässa som medlem i kören.

Jag råkade göra någonting dumt under uppsjungningen, och jag är fortfarande inte helt säker på hur, men på något sätt stukade jag rösten lite, och blev väldigt öm. Plötsligt hade jag svårt att hålla ton lika länge som vanligt, och försökte förgäves på höga toner som inte varit ett problem innan. Sjöng dock vidare, och såg bara till att ta något fler andningspauser än vad som var acceptabelt. Innan gudstjänsten klunkade jag även i mig en kopp te.

Sedan till det roliga - kören klär varje gång de sjunger ut sig till DUMBLEDORE!! Nja, inte riktigt kanske, men i princip. Tanken är naturligtvis att kören ska se enhetlig ut och bara vara en enda ljudupplevelse, en röst som delas och går ihop och det är på det hela taget vackert och symboliskt.

Men jag såg förstås Dumbledore. Albus Dumbledore för att vara exakt, som säkert skulle gillat de mörklila körkåporna, och jag önskade att jag haft en spetsig hatt att komplettera looken med.

Själva gudstjänsten gick jättebra, det var roligt att sjunga och jag hittade mina stämmor utan problem, även om halsen tog sig en törn (jag får vila den till nästa gång, heh). Dagens predikan var också väldigt bra, och jag är väldigt nöjd att jag hittat hit, mestadels för att det är så hemtrevlig stämning. Dumbledore skulle säkert varit glad över det.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar