onsdag 16 september 2015

Running from the Madhouse

16 september 2015

Dagens låt blev Little Mix's Madhouse, liksom Scotland igår hade jag den på repeat. Gotta love peppig musik ♥



På onsdagar har jag inte speciellt mycket på schemat - två lektioner, med en långa håla emellan. Humanistisk specialisering på morgonen, och matte efter lunch. På HumSpec jobbar vi med biografier, valfri biografi som ska läsas och analyseras utifrån ett samhälls/historiskt/religiöst perspektiv. Jag läste Waris Diries Desert Flower i ettan på gymnasiet när jag tentade av engelskakursen, och valde att läsa uppföljaren nu, Ökenblomman återvänder. Vi har inte fått fulla instruktioner än så länge, vilket stör mig eftersom jag inte vet vilka frågor jag ska besvara genom min läsning, men jag markerar bitar om nomadkulturen och det somaliska perspektivet på könsrollerna med gula post it-lappar, så får vi se vad jag kan skriva utefter det sedan. Det är oavsett skoluppgiften en intressant berättelse att ta del av.

Selfie framför inspirationsbilderna, make up on point! #nöjd

Jag har helt fantastiskt roligt vad gäller att klä och sminka mig inför varje dag här. Det låter kanske konstigt, men jag är väldigt intresserad av både mode och smink, jag gillar att utforska de senaste trenderna i förhållande till min egen stil. Som för tillfället är spektakulär men inte överdriven sminkning, till jeans och en bekväm tröja. Köpte en stor svart sak i bomull på H&M i somras, och om jag kunde skulle jag gärna bo i den dygnet runt. Det var ett tag sedan jag kände att det var värt det att anstränga mig så här mycket - när man jobbar med bebisar bli man varm och får vatten/bebiskräks/dregel på sig mest hela tiden, och det är ingenting jag vill utsätta mina favoritkläder för. På mitt sommarjobb sitter jag mest med detaljfokus och kvalitetskontroll, och det känns bättre att peppa upp dagen med roliga hörböcker än festliga outfits. Här däremot, även om jag bara ska gå i skolan, så känns det som ett mer passande forum att leka lite mer och dra ut svängarna. Statement läppstift i starka färger, engagerat skuggade ögonlock, ögonbryn ögonbryn ögonbryn, och peppiga örhängen och ringar. Jag har verkligen så kul när jag kan klä och sminka mig som jag vill, bara för att jag känner för det. Det är ett genuint intresse, och det är så roligt. Jag har också hittat en ny favoritfrisyr att bara slänga ihop hur enkelt som helst - flätlockat hår svept till sidan, med en liten fläta bakom ena örat som håller den delen av håret på plats, förutom några slingor som ramar in ansiktet lite mer. Det gör dessutom att de små clip on piercingar jag har på övre delen av örat får synas lite extra.

Jag bryr mig som sagt om sånt här, och jag spenderar också tid att tänka igenom och leka med hur jag ser ut och presenterar mig. Mode är för mig ett kreativt utlopp, ett uttryck där man själv väljer vem man vill vara. Blair Waldorf sammanfattade det fint i gossip girl: 

Leighton Meester som Blair Waldorf, citat från avsnittet Damien Darko, skrivet av Leila Gerstein.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar