måndag 23 juni 2014

Island baby

14 Juni 2014 

 Buss, tåg, buss, flyg, buss. Sedan: ISLAND!!! Första destinationen: Blue Lagoon. Största målet: Träffa våran älskade Tuva, bosatt i Reykjavik sedan oktober. Första dagens success? Storartad!

Dock med extrem avsaknad av foton, så här endast en vy över det södra isländska landskapet, sett från bussen.




Blue Lagoon är en varmvattenkälla utbyggd till ett turistattraktivt spa, komplett med gratis ansiktsmask och ölbar mitt i vattnet. Vi åkte dit direkt från flygplatsen, som många väljer att göra och det därför är ordnat otroligt smidigt, bytte om till badkläder, och hoppade i det rykande heta vattnet. Kontrasten till den kyliga luften var fantastisk, vattnet osade svavel, och glada badare umgicks i högar lite varstans. Det var otroligt att vara där, framför allt för en sådan spapepp person som jag. Som Tuva sade; "Du verkligen njuter hardcore av det här", när jag återigen nämnde hur fint det var och drog djupa andetag med näsan i motvind. Om du någonsin har vägarna förbi, är Blue Lagoon onekligen värt ett besök!

Därefter blev det mera buss och lite taxi, för att ta oss hem till Tuvas värdfamiljs hus, som står tomt under deras semester, och vi därför kunde husera som vi ville. Vi valde vegetariska tacos första kvällen och sedan bums i säng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar