lördag 10 januari 2015

Dets

6 januari 2015 

Noahs nya ord för "boll" och "bollar" är dets. En dets, flera dets. Att detsa. Eller som jag sade till Värdmamma, "we're detsing". När man har en bebis uppfinner man nya ord och verb lite mest hela tiden. Varför dets? För att Noah har upptäckt att när han kastar en boll nerför trappan så låter det "dets, dets, dets" varje gång den studsar mot ett trappsteg. Att detsa är naturligtvis när Noah kravlar supersnabbt uppför trappan, kastar en boll, sedan hasar sig lika supersnabbt ner igen, för att hämta den. Upprepa så många gånger man vill. Min roll i det hela är att med nervöst fladdrande hjärta gå bakom honom i trappan, och bli lika förvånad varje gång över hur ofattbart fort han numera kan ta sig fram.

Vi har alltså lekt mycket med dets idag, men vi har också varit ute på en lång promenad, och suttit vid köksbordet och ritat. Det började väl mer som mellanmålsunderhållning, men snart satt både jag och Värdmamma och ritade engagerat, och Nuss-Nuss knaprade på ett kex.

Kladdade med kritor

På kvällen lockade Hanne med mig ut till Covent Garden, där vi mötte upp med några av hennes vänner, och åtnjöt drinkar och chips (det vill säga, pommes) och trevlig konversation.

Smurfdricka

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar