måndag 3 november 2014

Utsikt & Mordmusikal

30 oktober 2014


Min frukost - bagel med philadelphia och rökt lax!



Efter en smarrig frukost gick jag tillsammans med mor och bror till Rockefeller Center, och köpte biljetter för att åka upp till toppen på observationstornet. Vi fick tid vid ett, så innan dess hann vi gå runt i staden, hitta en frisör till Jonathan (som nu är kortklippt), äta lunch, titta på de som åkte skridskor i Rockefeller Plaza, och ta en tur inne i Legoaffären.

Typisk trafik i New York, de kända, gula taxibilarna


En liten skridskotur mot månadsslutet?




Captain Jack Sparrow med burk i hand! Lego är awesome


Legotavla i Legobutiken med texten "kreativitet och fantasi ska vara stabiliteten under din tid"

Sedan kom vi upp till det som kallas "Top of the Rock", varifrån man ser mer eller mindre hela staden New York. Vyn är fantastisk, och det var där, när jag tittade ut över den enorma rektangel som utgör Central Park, som jag först på riktigt kände att jag är i New York. Den utsikten har ju använts i så många filmer att man känner igen den, och jag hörde Kristen Bells röst i huvudet som Gossip Girl "good morning, Upper East Siders..." Det var dessutom riktigt bra väder och så pass många ytor att det inte var särskilt trångt, och jag tog en väldans massa bilder... Som vanligt, heh.

Rockefeller nedifrån



Citat inne i byggnaden

Fick till fin effekt med molnen

Skyskrapornas stad

Perspektiv, jag på högsta våningen, folk på den lägre, skyskrapor, och längst ner syns taxibilar på gatan
Hittade en bekväm plats med en vacker vy

Hello Upper East Siders. How are you doing this October? Nobody does fall quite like New York...


  När vi kände oss mätta på den fantastiska utsikten över denna ikoniska stad, begav vi oss till Times Square, där pappa väntade i kön till musikalbiljetter. Efter att ha läst lite om de olika bestämde vi oss för att försöka få platser till A Gentleman's Guide to Love and Murder, någon vi inte hört talas om tidigare, men som visst skulle vara en god komedi. Vi tog en sväng hem till hotellet, tillbaka ut på stan för middag (idag på en barbecuerestaurang i Texas-stil), innan vi gick till Walter Kerr Theatre. Musikalen öppnade på Broadway 2013, och har vunnit fyra Tony Award, bland dem bästa musikal, samt ett gäng andra prestigefyllda titlar. Man förstår varför när man ser den - fyndig, brittisk, komisk, charmig, är bara några ord som kan användas för att beskriva den här musikalen. För att ge dig en idé: första scenen börjar med en man som sitter fängslad, och börjar skriva sina memoarer. Han säger för sig själv att han borde kalla den "A Gentleman's Guide to Murder", men ångrar sig. "It is probably more accurate to call it 'A Gentleman's Guide to Love.... And Murder.'" Den var otroligt kul att se, och jag fick ytterligare en önskeroll till min skådespelarlista - Sibella, en av de kvinnliga huvudrollerna.

Walter Kerr Theatre - utsidan

Walter Kerr Thatre - insidan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar