söndag 21 september 2014

Vädret i London är sämst

19 september 2014

Jag har å andra sidan lite okonventionella åsikter angående vädret, det är något jag har märkt genom åren. Mitt favoritväder är regn. Jag älskar stormar. Jag tycker om snö och sol, men klarar varken av hetta eller kyla. Jag är lite dålig på att fungera som den varmblodiga människa tanken är att jag ska vara.

Så när jag säger att vädret i London suger så har jag många som påstår motsatsen. Temperaturen når ett fasansfullt tjugo grader nästan varje dag. Det blåser inte minska svalkande vind. Idag, när Noah och jag var på väg hem från ett musikspektakel för bebisar, hängde huvudvärksframkallande elektrisk laddning i luften, och molnen stängde in den ännu mer. "Jag vill ha regn," muttrade jag till Noah, som inte brydde sig om mig då han för tillfället sov. "Ett riktigt ordentligt åskväder som kan ta udden ur det här tropiska klimatet!" För faktum är att det verkligen känns som att jag är utomlands, och innan du gör dig till och säger att "jamen du är ju utomlands", låt mig förklara. Med utomlands menar jag den där varmfuktiga luften som man stöter på när man är utomlands för solsemester, i Spanien eller Thailand. Så kändes det idag när vi traskade hem, och jag tittade förhoppningsfullt upp på molnen som såg alldeles ljusgrå ut. Inte mycket regn i dem inte.

När vi kom hem lyckades jag med bedriften att ta upp Noah från vagnen, bära honom uppför de två trapporna till hans rum, och lägga honom i sängen, utan att han vaknade. Det är ju skönare för honom att sova i sängen, men jag är alltid rädd att jag ska råka väcka honom när jag knäpper loss honom från säkerhetsbältet i vagnen. Lyckligtvis fortsatte min lille fis bara att snarka när jag tog upp honom, så med babymonitorn på kunde jag i lugn och ro städa undan i köket.

Då började det regna. Och det åskade. Jag fick min åskstorm!! Jag var varken eld eller lågor, men jag var riktigt glad, för nu måtte väl vädret bli lite ordentligt för september, och faktiskt vända till höst. Regnet pågick i ett par timmar innan det drog vidare, och lämnade efter sig ett lika laddat luftrum som innan. Vädret i London suger. 

Bönhörd


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar