onsdag 10 september 2014

Första hjälpen och andra hjälpen

10 september 2014

Hej! Idag vaknade jag till ett förvånansvärt tyst hushåll - Noah sov längre än vanligt, och väckte sina föräldrar först en halvtimme efter att jag gått upp. För den som är intresserad tog det mig idag bara två minuter att sätta i linsen i högra ögat! Woo! Dock tog det tretton minuter för den vänstra... Det är så mycket lättare att bara vara en glasögonorm.

Jag gick till ett barncenter i närheten idag, där jag mellan 9 och 15 tog en kurs i First Aid, första hjälpen. Det var toppenbra, och hölls av brittiska Röda Korset. En snubbe som jobbat med första hjälpen i nio år informerade och instruerade oss om hur vi skulle hantera olika situationer där en bebis eller ett barn kommer till skada. Han var jättebra, och vi fick utföra momenten på dockor, se informationsvideor, och jobba i grupper för att besvara olika uppgifter. Jag känner mig faktiskt ganska säker på att jag kan klara av flera panikartade situationer nu, jag vet åtminstone vad jag bör göra (och det även om det är en vuxen som skadat sig, i flera av fallen). Det känns riktigt bra att ha gått på kursen i alla fall!

Tog anteckningar och ritade instruktiva bilder. Drack även te.


När jag kom hem satte jag på Lord of the Rings, och fortsatte att lyssna på den under tiden jag städade badrummet. Jag hade egentligen inte tänkt göra det, men jag var ändå där... Och det är en så tillfredsställande känsla när man torkar bort sprej och smuts och allt bara blir rent. Om någon undrar så kan jag relatera till Monica Geller, ja. Nu har ringens kompani färdats genom Moria, förlorat Gandalf, och tagit en paus utanför berget för att gråta. Jag tycker mycket om att kommentaren "fly, you fools!" var med i boken, något jag, som inte läst den förut, inte visste. Yay Tolkien!

Sedan dammsög jag halva huset, inklusive mitt rum, vilket var trevligt. Trevligt i det att jag slapp ha damm överallt - bokhyllan är värst. Jag är riktigt hushållsam, igår, på min lediga dag, passade jag på att tvätta all min tvätt och stryka all min strykning. I alla fall, dammsugningen gick också bra, jag ramlade inte ned för någon av de typiskt brittiskt branta trapporna, utan fick den lika typiskt brittiska heltäckningsmattan ren. Värdpappa kom hem ungefär samtidigt och berömde mig för att vara "en klippa". Jag gillar att hjälpa till. Därefter ringde jag upp min bror på Skajp. Vi diskuterade politik, resor, packning, kläder, Doctor Who, och middagar, och annat som är relevant här i världen. Hann också säga hej till min far när han kom hem segerviss från en bowlingmatch.

Min sassiga lillebror. Han får det från mig.


På kvällen har jag lagat till en vegetarisk schnitzel med stekt potatis, stekt paprika, och stekt sparris till, som dip duttade jag dit en sked grekisk yoghurt (mästerkock och så vidare), och mumsade på den smarrigheten samtidigt som jag tittade på det senaste avsnittet av webserien Job Hunters. Holy cow vad roligt det var! Mitt favoritavsnitt hittills, en festlig homage/parodi på gamla stereotypiska spionfilmer. Dessutom superpepp på slutet och cliffhangern. Iiiih!

Saltade och pepprade potatisen, den blev supergod, om nom nom.


Jag har också koll på babymonitorn, då Noah sover i sin hög av gosedjur (och är typ det sötaste på jorden), medan mamma och pappa är ute och firar sitt 10-årsjubileum som gifta. Wow! Det är så fint. Annat som är fint är BBC iPlayer, då jag trots min stora kärlek till serien alltid tycks glömma bort att se Doctor Who på lördagar då nya avsnitt går på tv. Jag har alltså missat att se tredje avsnittet, men gjorde så ikväll. Återigen: jag har ett nytt favoritavsnitt! Jag absolut älskar det, det är helt fantastiskt, och jag är så imponerad av Mark Gatiss som skrivit det. Jag har alltid sagt att han skriver bättre för Sherlock än för Doctor Who, men det här avsnittet var bara guld. Roliga intriger, fyndig dialog, tankvärda citat, en jätterolig och spännande story, och tja, de Gatiss-stereotypiska explosionerna. Vad jag är mest nöjd över dock är hur han behandlade Clara - som den verkliga kick ass-karaktär hon är, smart och kreativ, en väldigt feministiskt rättvis karaktär helt enkelt. Hon var då ingen damsel in distress inte! Och hon tog initiativet att byta till tidsenliga kläder vilket jag bara hnnng arghhaua oh yes I approve. Jag älskar Clara, och jag hoppas verkligen att hon skrivs lika bra i sina resterande avsnitt! Gatiss gjorde också en riktigt snygg grej med Doktorn och Robin Hood, riktigt, riktigt bra. Själva storyn var inte speciellt logisk, men hey, man kan inte få allt. Nytt favoritavsnitt, jepp.

Den supercoola postern, irriterad endast på att Clara är så i skymundan...

Så här får hon en helt egen bild, redo att fajtas med en lans! <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar